Domov Dogodki DROBTINICE ŽIVLJENJA

DROBTINICE ŽIVLJENJA

17.12.2019 18:00

Goriška Mohorjeva družba in Tržaško knjižno središče Vas vljudno vabita v torek, 17. decembra 2019, ob 18. uri na predstavitev pesniške zbirke Srečke Černe Artač DROBTINICE ŽIVLJENJA.
Zbirko pesmi bo v pogovoru s predstavnikom založbe predstavila Majda Artač Sturman, ki je knjigo tudi uredila. Nekaj pesmi bo prebral Aleksij Pregarc.

O dogodku

Drobtinice življenja, pesniška zbirka upokojene učiteljice Srečke Černe Artač, so sad ljubezni in posvečanja slovenskemu jeziku, ki ne izvirata le iz službene zadolžitve, temveč iz izvirnega občutka pripadnosti narodni skupnosti. Tako smo pred časom zapisali ob goriški predstavitvi zbirke, ki je izšla pri Goriški Mohorjevi družbi in so jo tudi že predstavili na Opčinah, kjer si je avtorica, po rodu iz Solkana, pred leti ustvarila dom z možem, prof. Ivanom Artačem. Na torkovi predstavitvi v Tržaškem knjižnem središču sta o delu spregovorila avtoričina hči Majda Artač Sturman, ki je zbirko uredila, in predstavnik založbe Marko Tavčar. Pesmi je bral Aleksij Pregarc.

(Iz Primorskega dnevnika, 20.12.2019)