Domov Dogodki GORIŠKA MOHORJEVA DRUŽBA Knjižna zbirka za leto 2020

GORIŠKA MOHORJEVA DRUŽBA Knjižna zbirka za leto 2020

29.11.2019 18:00

Goriška Mohorjeva družba in Tržaško knjižno središče Vas vljudno vabita v petek, 29. novembra 2019, ob 18. uri na predstavitev KNJIŽNE ZBIRKE GMD ZA LETO 2020.
Srečanje bo vodila Majda Cibic, ki se bo pogovarjala z Eriko Jazbar, Kristino Martelanc, Miro Susić, Danilo Komjanc in Tomažem Simčičem.

 

O dogodku

Nekaj dni po goriški je pretekli petek v Tržaškem knjižnem središču stekla tudi tržaška predstavitev letošnjega knjižnega daru Goriške Mohorjeve družbe. Na dogodku, ki ga je povezovala Majda Cibic, so o posameznih knjigah spregovorili novinarka Erika Jazbar, letošnja urednica tradicionalnega koledarja (le-ta je posvečen stoletnici koroškega plebiscita, zato koledarski del krasijo fotografije Vincenca Gotthardta, ki je prispeval tudi posnetke za stenski Naš koledar), dalje zgodovinar in šolnik Tomaž Simčič, ki je uredil spomine duhovnika Štefana Ceka z naslovom Spomini na Istro, izšle v zbirki Naše korenine, medtem ko je socialna delavka Kristina Martelanc spregovorila o svojem delu Vzponi iz brezna, ki vsebuje avtoričine pričevanjske zapise oseb v hudi psihološki stiski. V knjižni zbirki za leto 2020 je tudi otroška knjiga Zajčje dogodivščine, ki jo je predstavila avtorica Mira Susić, medtem ko publikacijo krasijo ilustracije Danile Komjanc.

 

(Iz Primorskega dnevnika, 03.12.2019)