Domov Dogodki SKUŠNJAVE

SKUŠNJAVE

30.01.2020 18:00

Slovenski klub in Tržaško knjižno središče vas vljudno vabita v četrtek, 30. januarja 2020, ob 18. uri na predstavitev knjige novinarja Toneta Hočevarja SKUŠNJAVE.
Z avtorjem, nekdanjim dopisnikom v Rimu in dobrim poznavalcem Slovencev v Italiji, se bo pogovarjal novinar Saša Rudolf.

O dogodku

Pri opravljanju svojega poklica se novinar nenehno srečuje s skušnjavami: »Stalno si pod vprašajem, če neko novico objaviti in s tem nekoga “potunkati” ali pač ne. Edini, ki se jih lahko neusmiljeno lotiš, so politiki,« je malo za šalo, malo zares slovenski novinar Tone Hočevar začel četrtkovo predstavitev svoje zadnje knjige Skušnjave v Tržaškem knjižnem središču, ki jo je priredil Slovenski klub. S Hočevarjem sta se pogovarjala novinarska kolega Saša Rudolf in Sandor Tence, prvi je do upokojitve delal na slovenskem omrežju Rai, drugi pa na Primorskem dnevniku. (…)

Preizkusil se je v vseh medijih (…) in kot dopisnik tako rekoč obkrožil svet. Več kot pet je preživel v Mehiki, zatem štiri leta na Kubi, v Rimu pa kar šestnajst let. In še Nikaragva, Bolivija, Peru, Gvatemala v času državnih udarov, Romunija v času odstavitve diktatorja Ceaucescuja, Berlin ob padcu Berlinskega zidu, Vatikan v trenutku, ko je umrl papež Wojtyla … Svoje vznemirljive novinarske izkušnje je Hočevar zbral v omenjeni knjigi, ki je, tako kot je bilo tudi četrtkovo srečanje, začinjena z zanimivimi, kdaj pa kdaj tudi hudomušnimi anekdotami (…).
(…)

(maj)
(Iz Primorskega dnevnika, 01.02.2020)