Domov Dogodki TISTI PRVI KORAK, na poti v smeri sreče

TISTI PRVI KORAK, na poti v smeri sreče

13.10.2020 19:00

Tržaško knjižno središče in Založništvo tržaškega tiska Vas vljudno vabita v torek, 13. oktobra 2020, ob 19. uri na predstavitev knjige Valterja Mahniča TISTI PRVI KORAK, na poti v smeri sreče.

Z avtorjem se bo pogovarjala Martina Kafol.

O dogodku

V torek zvečer je Tržaško knjižno središče gostilo predstavitev knjige Tržačana Valterja Mahniča, ki je izšla pri Založništvu tržaškega tiska. Literarni prvenec Tisti prvi korak – na poti v smeri sreče, ki ga lahko beremo tako v slovenskem kot v italijanskem jeziku, obravnava vprašanje sreče skozi prizmo invalidnosti, ki je v očeh mnogih še vedno predmet neutemeljenih stereotipov. Pogovor z avtorjem je vodila urednica ZTT Martina Kafol, ki je delo označila za čudovito knjigo, ker bralcu ne ponuja le modrih misli o življenju in njegovih skrivnostih, ampak tudi praktične nasvete in vaje za doseganje sreče.

Razmišljanja na temo invalidnosti, zbrana v Mahničevem prvencu, so nastajala dlje časa, od teh so bila nekatera že objavljena v domačem tisku. (…)

Osrednje mesto v knjigi Tisti prvi korak – na poti v smeri sreče, zaseda prav – sreča, ki je po avtorjevem mnenju zelo dragocena vrednota, še posebej v težkih ali posebnih trenutnih. »Sreča ni nekaj že skuhanega; sreča je recept. Zanjo si mora vsakdo vzeti svoj čas, preizkusiti mora različne recepte in sestavine, dokler ne bo našel tistih, ki mu najbolj ustrezajo. Jaz sem na primer srečen, ko sem v miru s seboj, z ljudmi, ki me obdajajo, z okoljem,« pravi Valter Mahnič, ki verjame v osebno rast človeka in v to, da se mora človek poglabljati vase, zato da bo bolje vedel, kaj mu vzbuja srečo in kaj ne. Zato so posamezna poglavja v knjigi opremljena z vajami za osebno rast, ki bodo bralcu odščipnile le nekaj minut njegovega časa, bodo pa zagotovo imele dolgoročno korist.

(…)

(mp)
(Iz Primorskega dnevnika, 15.10.2020)