Domov Dogodki VZGOJNA PABERKOVANJA

VZGOJNA PABERKOVANJA

02.03.2023 18:00

O dogodku:

Od prihoda novorojenčka v družino, ki je za starše brez časa ne prostora, do aktualnih posledic pandemije na doraščanje, Jelka Daneu Cvelbar ljubeznivo in z vidno predanostjo opisuje vzgojne dobe otroka v svojem prvencu Vzgojna paberkovanja. Knjiga je pravkar izšla v založbi Zadruge Primorski dnevnik. Na predstavitvi v Tržaškem knjižnem središču je v četrtek avtorico predstavila psihologinja in avtoričina snaha Maja Sedmak Cvelbar, ki je knjigi prispevala spremno besedo. Ob njiju pa je sedla tudi ilustratorka Magda Starec Tavčar. (…)

»Odgovornost in skrb ter ljubezen do pisanja in vzgoje jo že 40 let vodijo k ustvarjanju rubrike, ki jo bralci radi in zvesto spremljajo,« je na predstavitvi povedala Maja Sedmak Cvelbar, »saj gre za vsebine, s katerimi se starši, dedki in vzgojitelji dnevno srečujejo. (…)

Prav otroke običajno nagovarja ilustratorka Magda Starec Tavčar, ki je tokrat imela novo ciljno publiko. »Ni bilo lahko nagovoriti odrasle in včasih so ilustracije bolj podobne vinjetam, « je priznala. (…)

Vsak otrok je svet zase, poudarjata avtorica in psihologinja v besedilu. Zbirka ni le koristen priročnik, ampak dragocena podpora, še zlasti tistim bralcem, ki se v življenju prvič preizkusijo v vlogi staršev. Koristna pa je tudi vsem tistim, »ki jih samo zanima, kako deluje svet vzgoje, « je dodala avtorica. (…)

Valentina Sancin

(Iz Primorskega dnevnika, 5.3.2023)