Avtor: Srečko Kosovel
Prevajalec: Michele Obit

Quel Carso felice (publikacija je večjezična)

Poesie scelte a cura di Michele Obit

Quel Carso Felice: “Felice” v italijanščini kot njegovo ime “Srečko”. Štirideset pesmi, prevedenih v italijanščino in z vzporednim izvirnim besedilom, posvečenih ljubljenemu Krasu, ki jih je veliki pesnik Srečko Kosovel napisal v mladostnih letih. Rodil se je 18. marca 1904, kot otrok in potem mladostnik je doživel tragični čas prve svetovne vojne; prerano je urml zaradi meningitisa 17. maja 1926, ko je bil star samo 22 let. Kras in njegovi letni časi, zemlja, vasi, bori, veter, oblaki, cvetovi, noč, duša, samota, razmišljanja o lepoti mladega življenja in žalost napovedane smrti.
Knjigo je uredil Michele Obit, novinar, pesnik in prevajalec, avtor spremnega besedila o delu in liku priljubljenega književnika, ki ga je ponovno prevedel po delu Deček in sonce, ki je vsebovalo Kosovelove otroške pesmi.
Quel Carso Felice nudi prvič tudi italijanski javnosti, predvsem navadnim bralcem, da spozna lirične pesmi, ki jih je ljubljeni kraški zemlji posvetil mladi književnik, ki je živel na začetku dvajsetega stoletja in ki je bil poznan kot slovenski Rimbaud.
Sklepni prispevek je napisal Alessandro Ambrosi. Slika v temperi na platnici, z naslovom Srečko, je delo tržaške umetnice Claudie Cervo.

Št. strani: 94
Leto izida: 2020
Jezik: italijanski, slovenski
Vezava: mehka
Mere: 18 x 11 cm
Založba: La Transalpina Editrice
ISBN: 9788894541601
Spletna cena:

10,90