Notranjska s Snežnikom 1:50.000, planinska karta

Planinski zemljevid Notranjska s Snežnikom 1:50.000 zajema območje med Žabnikom, Jelšanami in Jelencem na jugu, Javornikom nad Črnim vrhom nad Idrijo, Peklom pri Borovnici in Iškim Vintgarjem na severu ter med Babnim poljem in Kureščkom na vzhodu in Vremščico, Nanosom in Javornikom nad Črnim vrhom nad Idrijo. Planinske poti so prikazane na osnovi zadnjega stanja katastra planinskih poti PZS.

Znotraj že omenjenih meja zemljevid obsega:
– soteski Iški vintgar in Pekel pri Borovnici z Rakitno,
– južne pristope na Javornik nad Črnim vrhom nad Idrijo,
– južne in vzhodne pristope na Nanos,
– Planinsko, Cerkniško, Loško in Babno polje s Cerknico, Blokami in Javorniki
– Snežnik z Mašunom
– Košansko in Pivško dolino s Sv. Trojico,
– Brkini
– Vremščico s pristopi iz severne, vzhodne in južne strani.

Poleg obvezne legende so dodani kratki opisi planinskih koč s kontaktnimi podatki ter QR kodo, ki vas poveže s spletno stranjo posamezne planinske koče. Tako lahko enostavno dostopate do širših podatkov o planinski koči (dostopi, možnost vzponov, …). Za vse, ki pa z območjem niste na domačem, so dodani opisi nekaterih možnih vzponov na Snežnik in Slivnico.

Planinski zemljevid Notranjska s Snežnikom  1:50.000 sledi prenovljenim izdajam zemljevidov Triglavski narodni park, Kamniško-Savinjske Alpe ter Karavanke – osrednji del (vsi v merilu 1:50.000). Tako kot v omenjenih zemljevidih tudi na temu najdemo, poleg samoumevnih planinskih poti (planinske obhodnice na predstavljenem območju še posebej označene (tudi Slovensko turnokolesarsko pot in evropski pešpoti E6 in E7)) tudi turistične in učne poti, lokacije urejenih parkirišč na priljubljenejših izhodiščih, postajališča javnih prevoznih sredstev, gostišča, marsikatero naravno in kulturno znamenitost, plezališča in še kaj.

 

Jezik: večjezična
Založba: Planinska zveza Slovenije, Geodetski inštitut Slovenije, Geodetska Družba d.o.o.
ISBN: 3830058420928
Spletna cena:

8,10